Megdöbbentő szexfóbiákra bukkantam, amik nem titkoltan megrökönyödést váltottak ki belőlem. Elképzelni sem tudom milyen lehet az, ha valaki retteg az érintéstől, a szextől, a felálló pénisz látványától, vagy éppen magától a merevedéstől. Az esetek sokkolóak, de tény és való, hogy léteznek...

Genofóbia – nemi érintkezéstől való félelem

A betegségben szenvedők irtóznak a szextől és mindenféle intim kapcsolattól, súlyosabb esetekben már magának a nemi érintkezésnek a gondolától is tüneteket produkálnak. Amellett hogy a közösüléstől való félelemmel igen nehéz együtt élni, ehhez társul még bizonyos szintű elszigeteltség és magány is, ami ördögi kört alkotva nem éppen a gyógyulás útjára tereli a genofób személyt. A betegség hátterében általában valamilyen nemi kontaktus során átélt trauma húzódik meg, sok esetben azok a személyek érintettek, akiket gyermekkorukban szexuálisan bántalmaztak.

Hafefóbia – érintéstől való beteges félelem

A betegségben szenvedők mindenféle érintkezéstől rettegnek, nem csak őket nem szabad megérinteni, de attól is rosszul vannak, ha nekik kell valakihez, valamihez hozzáérni. Értelemszerűen a fóbia kizár mindenféle intim együttlétet, sőt az egyéb emberi kapcsolatokat is megkeseríti.

Kíváncsi vagy a többire is? ITT TALÁLOD!