1. Ne álmodozz!

Míg másoknak álmodozás közben bilibe lóg a kezük, addig nekem vacsorakészítés közben forró olajba. A párhuzam talán kissé bizarrnak tűnik, de ha átkötök egy "hússütés közben álmodoztam" frappáns fordulattal, máris közelebb kerül a két dolog egymáshoz.

2. Ne bízd el magad!

Egy komplett olasz vacsora elkészítése és elfogyasztása után a barátok szájából elhangzó "isteni lett az édes-savanyú mártásod" mondat nem dícséret.

3. Ne beszélj evés közben!

Az evés közben hirtelen eszedbe jutó mondatok nagy levegővétellel való elmondása életveszélyes! A tüdőre szippantott morzsa csak hosszú kínok, könnyes köhögés és tüdőfájás útján tud szabadulni rabságából, amitől te roppant kellemetlenül tudod magad érezni.

4. Ne engedj az édesség csábításának!

Ha mindkét lábamról nem is tud ledönteni a két kedvencem édességem, de jelentősen megbillenti az egyensúlyomat (és testsúlyomat). Bár Gombóc Artúr módjára szinte alak és forma független a kakaós édesség iránti szenvedélyem (vagy inkább már függőség ez is???), mégis a marcipános vagy narancsos változatnál nincs jobb a világon! Az ajándékba kapott dobozos és drága változat még a kegyetlen, jéggé fagyott kőkemény szívemet is vaj lágyságúra olvasztja (persze ráadásként kell a megfelelő duma is körítésnek).

+1.  Ha béna vagy, ügyetlen és kétbalkezes, tanuld meg ezt megfelő komoly(talan)sággal kezelni és mosolyogj szépen...