Őrültségek kicsiny blogja

Minden, amit nehéz ép ésszel feldolgozni...

Akik már megőrültek...

Neked is van őrültséged?

Ha igen, oszd meg velem! Ha tetszik közzéteszem! zizibibimami@gmail.com

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény

Tematikus linkgyűjtemény és linkkatalógus

Magyar Blogok

Most beszéljek vagy zenéljek a fikusznak?

Imádom a fikuszomat, de mivel kicsiny házamat igen csak kinőtte (valószínűleg a sok szeretetenergiának köszönhetően), így ideiglenesen a szüleimhez került elszállásolásra (míg ki nem pusztul, össze nem megy, vagy nem veszek nagyobb házat…).

Nem, nem beszéltem hozzá -annak ellenére hogy az a hír járja ettől jobban növekszik- sőt énekelni se énekeltem neki (na attól lett volna öngyilkos…), mégis a friss vizet és az időnkénti éltető tápszert új hajtásokkal hálálta meg.

Én a magam részéről nem vagyok benne biztos, hogy a cuki gagyogás, a levélsimogatás is ekkora hatást fejtett volna ki, viszont Lie Zhong-Fa, Koo Yoori és Jeon Se-Yong nyelvtörő nevű feltalálók bizonyára osztják a véleményt, miszerint különböző hanghatásokra a növény jobban nő. Ennek bizonyítéka a piacra dobott zenélő virágcserép...

Tovább»

Variációk láncfűrészre erős idegzetűeknek...

Nehéz elhinni, hogy az USB láncfűrész valódi tömegcikk lesz a hazai palettán. Először is ki a franc akar tüzifát aprítani laptopra kötve, de az is kérdéses hogy ugyanilyen célzattal nekiesünk-e majd szobanövényeknek? Vagy esetleg kenyér szeletésre találták ki? Pontosan sajnos nem lehet tudni.  Ha beszélő viszonyban lennék a kiagyalókkal (nagyon elfoglaltak és a telefonszámuk is titkos), akkor rákérdeznék, viszont így be kell érnünk a találgatásokkal és ezzel a videóval, ahol csinibe öltözött agresszív titkárnő széket és jukkapálmát darabol:

Hogy pontos adatokat is közöljek és ne csak légből kapott információkkal ámítsalak bennetket, tessék a gép száraz adatai: 38 cm hosszú, 3,7 kiló, biztonságos és normál méretű társához képest igen halk. Aki nem tudja magát visszafogni és minden áron a láncfűrész gyűjteményének legújabb darabját látja benne, akkor előrendelést is leadhat a szerkezetre, továbbá ettől sokkal több információval is tágíthatja a fejét ITT.

Természetesen még korai felsóhajtanotok, hiszen az idegpróbáló és sokkoló láncfűrész még csak ezután jön! Ugye már nem kell felhívnom külön a figyelmet, hogy csak erős idegzetűek kattintsanak tovább?

Tovább»

A konyhafőnök mai ajánlata: cipóban sűlt villanykörte!

 

Végy egy villanykörtét, kellő bátorságot, némi kreativitást, majd egy kiló lisztből gyúrj kemény kenyértésztát.

Ügyes kezeiddel gondosan vond be a villanykörtét a tésztával, majd tedd be a sütőbe.

Miután kisűlt és kihűlt jöhet a próba! Tekerd be a foglalatba és kapcsold fel a villanyt! Ennyire egyedi csillárja senkinek se lesz a környéken!

Egyébként mindennek ellenére tegyük félre kicsit őrültségeinket és kalandvágyunkat! A kivitelezését a magam részéről túlzottan nem javaslom senkinek, még annak ellenére sem, hogy az ötlet kipróbálásra került és működött. A drága kenyértészta és az aktuális áremelések kapcsán valószínűleg többen kitérnének a hitükből, hogyha holmi hóbort kedvéért önjelölt pékké válva ilyenre pazarolnék lisztet, élesztőt (gondolok itt többek között édesanyámra...)

-via-

Csak abból, ami éppen kéznél van...

Csodabogarak és bogaras feltalálók mindig akadnak, sőt olyanok is, akik azt hiszik egyszer, valamikor, valahol híresek lehetnek egy jól használható, saját készítésű tárggyal. Ehhez aztán jóelőre tartalékolnak megfelelő mennyiségű alapanyagot, semmit nem dobnak ki, hiszen "hátha jó lesz még valamire"  és kisebb nagyobb időhézagokkal azért igazuk is van. Több ilyen emberkével is találkoztam már az életben és bár igen őrültek, mégis szórakoztató személyiségek. Gyakorlatilag lehetetlen tőlük olyat kérni, amit ne varázsolnának két percen belül eléd! A legkisebb csavartól, a halott német katonáig minden található a kelléktárukban és jószerivel a lakóhelyük raktárként, szeméttelepként, mindenttudó műhelyként vagy kísérleti telephelyként funkcionál és háznak erős jóindulattal sem nevezhető. Valószínűleg ilyen zugbarkácsolók csodabunkeréből kerültek elő az alábbi agyament talámányok is!

Tovább»